skip to Main Content

Voorbereiding

Een goede voorbereiding op de Obstacle Run begint natuurlijk met de keuze voor de juiste kleding.

Schoenen

Deze run kan je prima doen op je hardloopschoenen. Zorg er wel voor dat ze goed vast zitten, want je gaat door de modder en moet stukjes zwemmen. Ben je helemaal verslaafd aan Obstacle Runs dan adviseren wij je om speciale trail running schoenen aan te schaffen.

Bovenkleding

Het is verstandig om een Dri-fit shirt te dragen, want je wordt vies en nat. Wij raden je aan om geen katoenen shirt te dragen, want dit wordt enorm zwaar, vooral tijdens het zwemmen. Gelukkig krijg je van ons een Dri-fit shirt voor je van start gaat.

Broek

In principe zijn hardloopbroekjes prima geschikt voor obstacle running. Ook worden vaak langere tights tot over de knieën gedragen. De reden is dat je tijdens het tijgeren of bij andere obstakels nogal eens met je knieën de grond raakt. Ben je dus een beetje gehecht aan je huid en geen fan van schaafwonden, trek dan iets aan tot over je knieën.

Na de run

Denk niet alleen aan kleding en spullen voor tijdens de run, denk ook aan de nazorg. Je komt nat over de finish en dan zijn onderstaande spullen geen overbodige luxe.

  • Grote handdoek
  • Droge en warme kleding
  • Schone en droge schoenen
  • Iets te eten / drinken
  • Een vuilniszak om je modderige en natte spullen in te stoppen

×