skip to Main Content

Wat is een Obstacle Run?

Bij een Obstacle Run wordt hardlopen gecombineerd met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. De route loopt door de natuur en deelnemers komen onderweg zand, water en modder tegen. Voorbeelden van obstakels zijn houten muren, boomstammen, monkeybars, sloten en autobanden.

Welke afstand past het beste bij me?

Door de vier afstanden (3, 6, 8 en 12km) is het mogelijk om een keuze te maken voor de afstand die het beste bij jouw fysieke gesteldheid past. Voor de 3 km geldt een minimum leeftijd van 6 jaar en voor de 6 & 8 km een minimum leeftijd van 8 jaar. Hieraan zit wel de voorwaarde dat deze afstand met ouder/begeleider wordt gelopen. De ouder/begeleider dient zich tegelijkertijd met het kind in te schrijven. Om als kind zelfstandig te lopen, dien je voor de 3 km 8 jaar oud te zijn en voor de 6 & 8 km 12 jaar te zijn. Voor de 12 km geldt ook een minimum leeftijd van 12 jaar.

In totaal zullen er voor de 12 km zo’n 50 obstakels moeten worden bedwongen. Voor de 8 km afstand zijn dit ongeveer 40 obstakels. De 6 km heeft ongeveer 30 hindernissen, de 3 km ruim 20. Een behoorlijke uitdaging dus en een hele hoop fun tijdens de run die jij individueel of in teamverband kan afleggen!

Deelnemers zijn geen concurrenten van elkaar, maar helpen elkaar de obstakels overwinnen.

Ook leuk voor publiek

Ook voor het publiek is er genoeg te beleven, want alle deelnemers komen regelmatig langs en uiteraard kan er na de run nog genoten worden van een drankje, hapje en heerlijke muziek op het terrein.

Zomerspektakel aan het Meer

De Van Mil Obstacle Run is onderdeel van een driedaags evenement vanaf vrijdag 7 t/m zondag 9 juni 2019! Bedoeld voor jong en oud. Met muziek, sport, spel en horeca. Locatie: Zegerplas, De Bijlen in Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie, kijk op http://zomerspektakelaanhetmeer.nl/.

×