skip to Main Content
‘De Obstacle Run Maak Je Met Elkaar’

‘De Obstacle Run maak je met elkaar’

Inzet vrijwilligers heel belangrijk

Op 3 juni is het zover. Dan wordt voor de vierde keer de Obstacle Run Alphen georganiseerd, tijdens het Zomerspektakel aan het Meer. Een sportieve uitdaging voor 3000 deelnemers. Mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, waaronder Elizabeth, Tim en Marco.

Het zijn drie enthousiastelingen uit Alphen, die er nu alweer zin in hebben. Elizabeth van Olphen, Tim Jacobs en Marco Admiraal hebben zich al aangemeld. Allemaal hebben ze eerder meegeholpen bij de Alphense Obstacle Run. Elizabeth (47) was deelnemer bij de eerste editie en besloot daarna als vrijwilliger actief te worden. “Ik help dit jaar weer met opbouwen en afbreken en op de dag zelf als begeleider bij obstakels,” zegt Elizabeth. Ook Tim (38) en Marco (30) zijn van de partij. Tim op het parcours en Marco bij de inschrijftafel. “De Obstacle Run maak je met elkaar,” vindt Tim. “Alleen met elkaar kun je zo’n mooi evenement neerzetten.”

Marco roemt de sfeer onderling. “Het is supergezellig.”

De drie leggen uit dat er van alles te doen is voor vrijwilligers. Van het ontvangen en inschrijven van de lopers, T-shirts uitreiken, water en bananen uitdelen, tot het begeleiden op het parcours.

Het totale parcours van de Obstacle Run is twaalf kilometer lang en slingert zich in een lus om de Zegerplas. Op de route, door zand, water en modder, zijn zo’n zestig obstakels te bedwingen. De lopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden en er is ook een Family Run.

Vanuit de organisatie laat Stephan Laurs weten dat de voorbereidingen in volle gang zijn. “De eigenlijke werkzaamheden aan het terrein beginnen twee weken voorafgaand aan het evenement. Dan wordt het parcours klaargemaakt, inclusief bermen maaien en sloten uitbaggeren. Ook worden dan de obstakels geplaatst.”

De organisator benadrukt dat de inzet van vrijwilligers enorm belangrijk is. “De Obstacle Run zou niet kunnen plaatsvinden zonder hen. We hebben zo’n 120* mensen nodig. Ook dit jaar doen we weer een oproep aan mensen om mee te helpen.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website en worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in mei, onder leiding van Leon Leeferink, vrijwilligerscoördinator. Elizabeth, Tim en Marco kunnen het aanbevelen, zeggen ze. “Het is heel gezellig en alles is heel goed geregeld.” vindt Tim. “En je krijgt veel waardering van de mensen.” Elizabeth vindt het leuk om betrokken te zijn en iets te doen voor je eigen gemeente. Marco zou het niet willen missen. “De passie, de energie die ontstaat op die dag, dat is geweldig om mee te maken. “

Door Morvenna Goudkade

Foto: Marco Admiraal, Tim Jacobs en Elizabeth van Olphen (vlnr) zijn ook dit jaar weer als vrijwilliger actief bij de Obstacle Run tijdens het Zomerspektakel.

 

×